Puss og stell av smykker

Ulike smykker trenger noe ulik puss og stell. Det enkleste er selvfølgelig å ta med seg smykkene til vår forretning og la oss rense og pusse dine smykker, men det er også mye man kan gjøre selv. Det viktigste man kan gjøre er å sørge for at smykkene er rene. Hvis smykkene har stener eller perler, så må det utvises forsiktighet ved vask og rens. Perler og enkelte stener tåler ikke sterke såper eller kjemikalier.

Gullsmykker

Smykker og andre gjenstander av gull trenger ikke mye vedlikehold. Smykkene vaskes i varmt såpevann tilsatt litt salmiakk. Bruk en myk gammel tannbørste til å børste lett over smykkene. Smykkene skylles så i lunkent vann. Hvitt gull smykker med diamanter renses veldig bra i lunkent vann med oppvaskmaskinpulver, igjen brukes en gammel tannbørste til å rense i mellom klør.

Sølvsmykker

Sølv anløper ved kontakt med luft. Svovel i luften får sølv til å bli mørkt/brunt. Vask og rens er også viktig. Vaskes i vann med Zalo og tørkes . Hos gullsmeden får du kjøpt rensemiddler, som tar vekk oksyderingen.