L. Felumb AS

Gullsmed i Larvik

Gullsmed Felumb ble etablert i 1851, og drives i dag av 5. og 6. generasjon. Firmaet har holdt til på Torvet i Larvik i alle disse årene, og vi fremstår i dag som en av de mest moderne gullsmedene i bransjen. En gave er like mye gleden av å gi som gleden av å få. Vi har igjennom 170 år hatt en filosofi og et mål om å gi våre kunder maksimal service og god handleopplevelse!

«Bare én ting slår følelsen av å gi noe pent til den man elsker….. Få noe fint av den man elsker»

Vi har gaver til alle anledninger, enten man ønsker å gi bort noe fint, si noe uten ord, overraske noen eller rett og slett unne seg noe selv!

Faglig kompetanse

I vår forretning setter vi det faglige utrolig høyt. Vi har gullsmeder, gemologer og diamanteksperter daglig i arbeide i bedriften. Hos oss får du en faglig ekspertise og erfaring utover det vanlige.

Vi innehar følgende titler:

  • Gullsmedmester/gullsmedsvenn
  • Diplomgemmolog FGA og DgemG
  • Diamantfagmann DgemG
  • NGF registrert takstmann
  • Medlem av Norges Gullsmedforbund
Om oss

Vår historie

Ludvig Theodor Felumb kom fra Danmark som vandrende svenn i midten av 1800 tallet. Han var fra en dansk familie med aner tilbake til 15 hundretallet som hadde lange tradisjoner som kunstnere musikere og gullsmeder. Han tok sitt Mesterprøve i 1841, og startet forretning i Arendal samme år. Siden flyttet han til Halden i 1847 hvor har drev gullsmedvirksomhet frem til 1851 da han etablerte sin forretning i Larvik.

Lokalene

I 1875 flyttet Felumb forretningen til Torvet og leide et lokale i Apoteket Ørnens sidebygning. Senere kjøpte man naboeiendommen Torvet 6 og flyttet dit. Denne bygningen brant i 1932. Man bygde da opp en etter den tids målestokk svært moderne bygning som var ferdig i 1935. Firmaet eier og holder fremdeles til i samme eiendom.

Familiebedrift

Felumb hadde ingen sønner som ville overta forretningen. Den ble derfor overtatt av hans datter som ble gift Wohl. Hennes to døtre overtok forretningen i 1911. Karen Wohl ble gift med Ole Magnus Kjendlie og under dyktig ledelse ble forretningen drevet fram til å bli distriktets ledende gullsmedforretning.
Karen Kjendlie døde i 1962 og forretningen da omorganisert til Aksjeselskap og ble drevet av Karl-Magnus Kjendlie. Han bygde opp forretningen slik vi kjenner i dag med høy kompetanse og dyktighet.

Butikken drives i dag av 6. generasjon, Ole Richard Kjendlie Felumb, firmaet kan derfor se tilbake på 170 år i samme by og i samme familie.